Skip to content Skip to footer

Obiective turistice

Parcul de sculpturi "Roman Viktor"

Este situat într-un cadru natural pitoresc, oferind vizitatorilor o experiență culturală și estetică deosebită.

Vezi mai mult

Rezervația de păsări "Lacul Sânpaul"

Rezervaţia naturală de tip avifaunistic „Popasul păsărilor” aparţine de satul Sânpaul, care este parte a comunei Mărtiniş din judeţul Harghita.

Vezi mai mult

Biserică unitariană Mărtiniş

Biserica istorică din centrul satului, aflată la începutul străzii Bisericii, a fost construită la sfârșitul sec. al XIV-lea în locul predecesorului său gotic.

Vezi mai mult

Conacul "Ugron" din satul Mărtiniş

În sat se găseşte cea mai mare clădire de castel-conac din valea Homorodului – conacul Bíró, care este monument protejat. Sub conacul construit din piatră, cărămidă şi var cald este o pivniţă boltită.

Vezi mai mult

Cetatea "Bágyi vár" de la Bădeni

Cetatea „Bágyi vár” de la Bădeni, situată în comuna Martinis din județul Harghita, este un monument istoric și arhitectonic de mare importanță, care datează din Evul Mediu.

Vezi mai mult

Biserica unitariană din satul Orășeni

Biserica unitariană din satul Orășeni, parte a comunei Mărtiniș din județul Harghita, este un edificiu sacru care se distinge prin istoria și arhitectura sa unică.

Vezi mai mult

Biserica unitariană din satul Petreni

Biserica, datând din secolul al 14-lea și reconstruită substanțial în secolul al 18-lea, este un monument istoric, dar încă servește credincioșilor satului, aproape exclusiv maghiari (secui).

Vezi mai mult

Fântânile sărate din comuna Mărtiniș

Fântânile sărate din comuna Mărtiniș, județul Harghita, reprezintă o caracteristică geologică și culturală remarcabilă a regiunii. Aceste fântâni sunt surse naturale de apă sărată.

Vezi mai mult

Ultima actualizare:09:29 | 5.07.2024

Sari la conținut